Tarihçe

1986 yılında Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu bünyesinde Türk Havacılık Sektörüne uluslararası standartlara uygun kalifiye bakım personeli yetiştirmek amacıyla 'Uçak Elektriği' ve 'Uçak Elektroniği' adı altında iki farklı program olarak açılmıştır. 1992 yılında dört yıllık lisans programlarının açılmasıyla birlikte okulun adı "Sivil Havacılık Yüksekokulu" olarak değiştirilmiş ve bu kapsamda 'Uçak Teçhizat Bakım' ve 'Yer Teçhizat Bakım' Bölümü olarak eğitim vermeye devam etmiştir. 1996 yılında havacılık sektörüünün ihtiyaçları doğrultusunda iki Bölüm 'Havacılık Elektrik ve Elektroniği' adı altında birleştirilmiştir. 2012 yılında Yüksekokul uluslararası yükseköğretim standartlarına ve küresel havacılık sektörünün gerekliliklerine göre yeniden yapılandırılarak "Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi" adını almıştır. Havacılık Elektrik ve Elektroniği Bölümü, Fakülte bünyesinde bir yılı isteğe bağlı İngilizce Hazırlık olmak üzere lisans eğitimi (1+4 yıl) vermeye devam etmektedir.